Halve marathon Barcelona

Er worden vandaag de dag gigantisch veel verschillende marathons georganiseerd. De liefhebbers hiervan kunnen dan ook hun lol niet op en het is mogelijk om de hele wereld over te reizen om een marathon te lopen. Het fijne daarvan is bovendien dat er verschillende marathons beschikbaar zijn. Naast de reguliere afstand van een marathon is het namelijk ook mogelijk om kleinere afstanden te lopen. Het meest populaire alternatief is de halve marathon, waarbij je logischerwijs de helft van de afstand loopt. De halve marathon van Barcelona is één van de meest bezochte en grootste halve marathon van Europa. Mitja Marathon de Barcelona


Deze marathon staat ook wel bekend als Mitja Marathon de Barcelona. Daarbij ren je dwars door het centrum van de stad heen. De route start én eindigt bij Parc de la Ciutadella. Deze loopwedstrijd wordt ieder jaar in februari georganiseerd en heeft een afstand van 21 kilometer. Er is overigens een limiet van 16.500 renners bij deze marathon dus het is in ieder geval erg belangrijk om jezelf ruim op tijd te registreren. Vol is namelijk vol. Het parcours is vrij vlak en dus erg snel. Een opvallend feitje aan deze marathon is overigens het grote aantal buitenlanders dat meeloopt. In 2019 was meer dan 30% van de deelnemers niet afkomstig uit Spanje. Dat is een veel hoger percentage dan bij andere marathons. 


Boek een volledig verzorgde reis!


Het is uiteraard mogelijk om alles rondom je deelname aan de marathon zelf te regelen. Dat is helaas heel veel werk en vaak ingewikkelder dan het lijkt. Het is daarom wellicht verstandiger om gebruik te maken van de diensten van een organisatie als Loopreizen. Daarbij wordt alles rondom halve marathon Barcelona voor je geregeld. Je betaalt één vaste prijs en daarvoor krijg je een retourvlucht, een verblijf van meerdere nachten in een hotel én ook nog eens registratie voor de halve marathon. Dat is natuurlijk ontzettend eenvoudig en snel geregeld. Bovendien weet je dan ook zeker dat je een hotel hebt dat goed gelegen is waardoor je niet de halve stad af hoeft te reizen op zoek naar de start.

maart 12th, 2019 by