Ontdek de nieuwste vorm van tuinverlichting

Er zijn talloze verschillende soorten tuinverlichting. Belangrijk is om voor de tuin niet voor één bepaald soort verlichting te gaan, maar verschillende soorten verlichting met elkaar te combineren. Je hebt in de tuin immers behoefte aan zowel goede en felle verlichting, maar ook aan sfeerverlichting. Het is nooit prettig om in het donker bij je huis aan te komen en alles is donker. Een goede basisverlichting die voldoende licht geeft om van je oprit tot je voordeur te komen is daarom noodzakelijk. Hetzelfde geldt als je de tuin inloopt om naar de schuur te gaan. Er is dan behoefte aan goede verlichting waarmee je voldoende zicht verkrijgt op het pad dat je afloopt. Op warme zomeravonden wil je waarschijnlijk lang in de tuin zitten. Dit zul je niet prettig in het donker doen. Felle verlichting is ook niet prettig, dus daarom heb je behoefte aan sfeerverlichting. Sfeerverlichting is overigens niet alleen mooi als je in je tuin zit. Ook wanneer je binnen zit kun je met sfeerverlichting van je tuin genieten in plaats dat je tegen een donker zwart gat aankijkt. 

Diverse vormen van tuinverlichting 

Voor felle verlichting kun je gebruik maken van allerlei soorten lampen. Meestal zal dit op de muur gemonteerde verlichting zijn. Hiervoor kun je kiezen voor de juiste armaturen die bij de stijl van de woning passen. Aan een moderne woning hang je een meer minimalistisch uitziende lamp, terwijl aan de muur van een landelijke woning een lamp in de vorm van een lantaarn prachtig zal staan. Hoe het uiterlijk er ook uitziet, het doel is om voldoende licht te creëren. Let hierbij ook op het IP nummer wat aangegeven staat op de verpakking. Hiermee wordt de bescherming tegen vocht aangegeven. Hoe hoger het IP nummer des te meer waterdicht is de lamp. Voor sfeerverlichting kun je gebruik maken van spots in de grond, of lage armaturen op de grond. Hiermee kun je niet alleen sfeer creëren, maar ook objecten in het donker accentueren. 

januari 8th, 2019 by