Beginnend gitarist: waarop letten?

Gitaar spelen is een droom voor veel mensen. Ook als jij een deze droom hebt, dan is gitaar spelen relatief eenvoudig om aan te leren. Volg wel altijd gitaarles om de basisvaardigheden zo snel mogelijk onder de knie te krijgen en loop nooit te hard van stapel. Je hoeft niet direct een popster te worden. Daarnaast is doorzettingsvermogen ook erg belangrijk bij het leren van gitaarspelen. 

De juiste gitaar 

Als beginner kan het best lastig zijn om een keuze te maken uit de vele verschillende soorten gitaren. Een akoestische gitaar kopen is noodzakelijk en start nooit met een elektrische gitaar. Koop ook geen specialistische gitaar, zoals een Spaanse gitaar. De beste gitaar voor een beginnend gitarist is een Western gitaar. Koop ook nooit een overdreven gitaar, maar ga ook niet voor slechte kwaliteit. Er zijn goede gitaarmerken die een redelijke lijn aan budgetvriendelijke gitaren verkopen. 

Doorzettingsvermogen 

Gitaar leren spelen kosten veel tijd en inzet. De eerste weken zul je last krijgen van pijnlijke vingers, want er zal een eeltlaagje moeten vormen voordat het minder pijn zal doen. Ook het oefenen van het afzonderlijk van elkaar van de vingers kost veel tijd. Het is daarom belangrijk dat je gitaar spelen leuk vindt en weet dat de beginfase altijd lastig is. Juist in de beginfase zul je moeten doorzetten. 

Het ritme 

Krijg van de liedjes die je gaat leren vooral het ritme onder de knie. De akkoorden zijn relatief gemakkelijk aan te leren. Maar als je het ritme niet kent, dan zal je liedje ook onherkenbaar worden. Een metronoom is een hulpmiddel die je goed kan helpen bij het bepalen van het ritme van een liedje. 

december 14th, 2018 by