Inbetween gordijnen

Gordijnen zijn door de jaren heen aan vele trends onderhevig geweest. Waren vroeger vitrages en de zware overgordijnen helemaal in, tegenwoordig zijn er vele andere soorten raambedekkingen op de markt. Vitrages worden tegenwoordig onterecht als ouderwets gezien en worden vaak enkel nog gezien in woningen waar ouderen wonen. De klassieke overgordijnen worden nog steeds gebruikt, maar er zijn ook tal van andere mogelijkheden, zoals rolgordijnen, vouwgordijnen en jaloezieën. Er zijn ook mensen die ervoor kiezen om helemaal geen gordijnen of een ander vorm van raambekleding meer toe te passen. Wil je toch iets van de klassieke vitrages en gordijnen terug laten komen in je woning, maar het wel modern houden, dan kun je kiezen voor inbetween gordijnen.

Wat zijn inbetween gordijnen?

De naam zegt het eigenlijk al inbetween gordijnen zijn net niet het één, maar ook niet het andere, het zit er tussenin. En dat klopt ook, inbetween gordijnen zijn een combinatie tussen vitrages en overgordijnen. De stof van inbetween gordijnen is te dik om als vitrage voor het raam te hangen, maar weer te dun om als overgordijnen te dienen. Wanneer je inbetween gordijnen voor de ramen hangt dan dient het als beiden. Je hebt geen directe inkijk, zoals met vitrage en hij sluit weer niet de ramen af als een verduisterend gordijn. Van buiten kun je in het donker zien dat er binnen licht brandt, maar je kunt toch niets waarnemen. Een inbetween gordijn geeft de ruimte tevens een chique uitstraling.

Inbetween gordijnen zo optimaal mogelijk gebruiken

Wil je inbetween gordijnen zo stijlvol mogelijk ophangen, maak dan gebruik van enkele hulpmiddelen. Werk de boven- en onderzijden van de inbetween gordijn af met een golfband. Zo krijg je mooie strakke golven in je gordijn. Om de inbetween gordijnen ook blijvend strak te laten hangen is het verstandig om een loodveter onder in het gordijn te (laten) naaien. Dit geeft een erg strakke afwerking.

juli 9th, 2018 by