Creëer je eigen moodboard

Ben je toe aan een nieuw interieur, of wil je je huidige interieur opleuken? Dan is het tijd om te zoeken naar inspiratie! Een moodboard is een effectieve tool waarmee je jouw woonwensen en smaken bundelt. Laat je creativiteit bruisen.

Wat is een moodboard?

Een moodboard is een verzameling van visuele beelden waar jij je inspiratie uithaalt. Combineer verschillende woonstijlen, kleuren en materialen waar jij van houdt. Zo wordt het maken van keuzes bij het aanschaffen van nieuwe decoratie of meubels een stuk eenvoudiger.

Een moodboard hoeft geen esthetisch plaatje te worden: het mag allemaal kris-kras door elkaar. Je kunt ook beginnen met een heel groot en uitgebreid moodboard, zodat je daarna een selectie kunt maken van de dingen die je bij elkaar vindt passen.

Hoe maak je een moodboard?

Een moodboard maken hoeft al lang niet meer op de ouderwetse manier met oude tijdschriften, een schaar, lijmstift en een karton: het kan gewoon online! Er zijn tegenwoordig zoveel tools waarmee je eenvoudig en zonder te knutselen een moodboard kunt maken.

Maar hoe begin je? Zoek een afbeelding van een bepaalde stijl, kleur of vorm die je het meest aanspreekt en zie dit als centraal punt van je moodboard. Toets bij iedere afbeelding, tekst of vorm of dit bij je centrale punt past. Bijt je niet vast in afbeeldingen die alleen te maken hebben met interieur. Zie je bijvoorbeeld een foto van een kleurrijk gerecht dat helemaal bij je droominterieur past? Voeg deze dan toe.

Pinterest

Pinterest is het grootste online platform om een moodboard te creëren. Dit social mediakanaal bestaat uit duizenden beelden, teksten en video’s: genoeg om een moodboard voor je nieuwe interieur te maken.

Moodboard app

Het leuke aan de Moodboard app is dat je net als bij een fysieke collage kunt spelen met achtergronden, composities en kleurstijlen.

juli 9th, 2018 by