Gasloos verder met de warmtepomp

Op een dag zullen we er allemaal aan moeten geloven, dan gaan alle Nederlandse huishoudens verder zonder gas. Zo gaan we de opwarming van de aarde tegen – of in ieder geval zal de opwarming minder snel gaan. Als we zonder gas verder willen, zullen we op zoek moeten gaan naar goede alternatieven. Omdat hout stoken ook al uit den boze is, moet er iets anders gevonden worden. Een alternatief kan de warmtepomp zijn. Zo’n pomp brengt de warmte door het hele huis. Als er in de toekomst goedwerkende technieken beschikbaar komen die warmte kunnen opslaan, zouden we zelfs in de winter kunnen genieten van de overtollige zomerse warmte. Dat is misschien nog toekomstmuziek. Maar er zijn nu al goede alternatieven.

 

Voor nu is de warmtepomp de stap in de juiste richting. De warmtepomp brengt de warmte door het huis en kan in veel gevallen de cv-ketel vervangen. Een loria lucht water warmtepomp kan koelen en warm water maken. Dit warme water is geschikt voor de douche. Hij is bovendien volledig elektrisch en daarom is er geen aardgas sluiting meer nodig. De elektriciteit kan bijvoorbeeld worden opgewekt met zonnepanelen of windenergie, waardoor het deze wereld een stuk duurzamer maakt!

 

Het is niet alleen voor qua duurzaamheid interessant, want u gaat ook veel geld besparen op jaarbasis. Er hoeft geen aardgas meer te worden afgenomen en zeker in combinatie met zichzelf terugverdienende zonnepanelen, kan er na verloop van tijd veel geld bespaard worden. Als u benieuwd bent hoeveel dit bij u is, dan is het verstandig een besparingstest te doen. Kijk hoeveel de besparing hybride warmtepomp u oplevert.

 

Kiest u voor besparing en een duurzaam milieu? Kiest u voor de warmtepomp. Fijn! Dan maakt u Nederland en deze wereld weer een beetje beter voor de volgende generatie en uw portemonnee gaat meegenieten na een aantal jaar. Win-win!

 

 
juli 5th, 2018 by