Ontwikkeling van de game-wereld

Als sinds een aantal generaties zijn wij bezig met digitaal gamen. Deze amusement sector is de afgelopen jaren enorm in groei toegenomen. Ook neemt de sector nu compleet andere wendingen aan. In dit artikel vind je globaal de ontwikkeling van het gamen.

 

Het eerste spel wat ooit is uitgebracht was ‘Pong’. Dit was een arcade spel dat werd uitgebracht door Atari in 1971. Pong was erg kleinschalig en alleen te spelen op bepaalde plekken. Later ging Atari door met het creëren van games. Dit zorgde ervoor dat er meer concurrentie kwam op het gebied van gamen. Andere ontwikkelaars zagen de groeiende vraag naar games, en begonnen hun eigen varianten te ontwikkelen.

 

De echt grote concurrenten voor Atari kwamen pas toen gamen als console werd gebruikt. Dit houdt in dat je een apparaat kan aansluiten op je tv, waardoor je thuis kan gamen. Voorheen moest je altijd naar een arcade-hal om te kunnen gamen. Van deze grote concurrenten zijn er nu nog een aantal aan de macht in de game-industrie. Dit zijn de Sony Playstation, maar ook de XBOX van Microsoft. Deze bedrijven gebruiken nog steeds het console concept van Atari.

 

Sony bracht als eerste de Playstation 1 uit, kort hierna volgde de XBOX. Sony en Microsoft brachten hierna na een lange tijd telkens een nieuwere console uit. Dit heeft ervoor gezorgd dat deze twee de markt langzaam hebben gedomineerd. De graphics en spellen werden per console telkens beter. De prijzen per console bleven ook telkens stijgen.

 

Het console-tijdperk lijkt op dit moment ook andere wendingen te nemen. De komst van 3D spellen en virtual reality spellen zorgt voor een nieuwe revolutie. De 3d impressie ligt bij spellen vele malen hoger dan bij films. Dit komt door het feit dat 3d visualisatie nu wordt gestimuleerd door je eigen bewegingen. Dit soort ontwikkelingen zorgen ervoor dat de game-industrie nooit stil zal staan. De posities die Sony en Microsoft hebben zijn geen garanties voor de toekomst. Deze bedrijven zullen moeten blijven investeren in nieuwe ontwikkelingen.

 

juli 3rd, 2018 by