Soorten trombose kousen

Trombose is een erg vervelende ziekte waarbij er in het bloedvat een bloedstolsel wordt gevormd. Dit kan ervoor zorgen dat de bloedsomloop wordt verstoord. Het gevolg is vooral in de voeten, enkels en onderbenen te merken. Deze zwellen door een teveel aan vocht op en gaan pijnlijk aanvoelen. Natuurlijk is het heel belangrijk door een arts behandeld te worden. Daarnaast kunnen steunkousen of trombose kousen helpen de bloedsomloop te bevorderen en te ondersteunen.

Verschillende sokken op de markt

Er zijn verschillende trombose kousen op de markt. Een arts schrijft vaak voor wat voor soort kous je nodig hebt. De kous kan verschillen in lengte en in drukklasse, wat aangeeft in welke mate de kous een bepaalde druk geeft op de huid, met daaronder natuurlijk de bloedvaten. Informeer goed welke drukklasse jou wordt geadviseerd en of deze overeenkomt met de kous die je op het oog hebt.

Hoe de kous aantrekken en verzorgen

Het kan soms lastig zijn de trombose kous aan te trekken, doordat de kous een bepaalde druk moet hebben is deze niet erg flexibel. De sok kun je het het beste volgens een speciale manier aantrekken: keer de kous om door met je hand in de sok te gaan, het uiteinde vast te pakken en de sok binnenste buiten te draaien. Leg de onderkant van de sok op de onderkant van je voet. Zit de onderkant – het voetbed – goed om je voet heen, keer de sok dan weer binnenste buiten, om je voet. Zorg ervoor dat je de sok vaak genoeg wast, want na elke wasbeurt wordt de druk weer opnieuw hersteld.

juni 14th, 2018 by