10 kenmerken van een ervaren visser

Vissen is een geweldige hobby die enorm rustgevend is, toelaat om even heerlijk te relaxen en je één laat worden met de natuur. Geen wonder dan ook dat het nog altijd een ontzettend populaire hobby is. Maar hoe herken je nu een ervaren visser? We geven hier alvast 10 kenmerken weg.

De standaard apparatuur

Een ervaren visser heeft verschillende hengels voor verschillende types water. Ten tweede spreekt het voor zich dat een goede en ervaren visser ook zelf scherp gekleed is. Wat betekent dat? Rubberen laarzen, een knappe vest en ga zo maar door. Het derde kenmerk van de ervaren visser? Hij beschikt over diverse types dobbers. De apparatuur stopt daar echter nog lang niet. Minstens even belangrijk voor de visser is dat hij of zij beschikt over een eigen boot. Dat hoeft niet groot te zijn en kan gaan van een jacht tot een rubberen bootje. De beste vissen? Het spreekt voor zich dat je deze niet terug zult vinden aan de rand van de kust. Een vijfde kenmerk? Ze beschikken over een hengelhouder op de boot. Die hengelhouder laat je toe om zelf te rusten en de hengel het werk te laten doen. En daar draait het toch om?

Nog meer kenmerken

Nummer 6? Een echte visser weet dat goed aas geld kost en zal daar ook niet op besparen. Daarenboven heeft een ervaren visser altijd een schepnet mee en beschikt logischerwijze ook over een tent om rustig in de natuur de nacht door te kunnen brengen. Als voorlaatste kenmerk heeft een ervaren visser natuurlijk een viskist waarin alles bijgehouden en bewaard kan worden. Ten slotte? Ten slotte heeft een ervaren visser altijd en overal tijdens het vissen een emmer bij. Simpel, maar effectief en dat is misschien wel het belangrijkste kenmerk. Een visser is lekker pragmatisch.

mei 8th, 2018 by