Duurzame rolgordijnen

Een rolgordijn is een leuk alternatief voor een gewoon gordijn. Zoals de naam al zegt zijn het in feite gewoon gordijnen die opgerold zijn en met een koord of ketting naar beneden kunnen gerold worden. Toch zijn er enkele functionele voordelen verbonden aan het kiezen voor een rolgordijn. Een duurzaam rolgordijn brengt extra sfeer in een ruimte en kan bovendien, in tegenstelling tot een gewone gordijnen, in tal van ruimtes geplaatst worden. Benieuwd waarom je zou moeten kiezen voor een rolgordijn? We zetten even enkele redenen op een rijtje.

Waarom een rolgordijn?

Een rolgordijn is in de regel niet alleen goedkoper dan een gewoon gordijn, maar biedt ook meer bescherming tegen de warmte doorheen de zomer. Afhankelijk van het type wordt tot 70% van de warmte van de zon gereflecteerd. Bovendien is het ook een ideale manier om wat extra sfeer te creëren in de ruimte. Dankzij het design kan je zelf de lichtaanval naar keuze aanpassen en het veelzijdige assortiment zorgt voor een kamer volledig naar eigen stijl. Ben je op zoek naar duurzame rolgordijnen? Dan is de keuze voor een bamboe rolgordijn een vrij tot zeer logische keuze.

Bamboe rolgordijnen

Eerst en vooral is bamboe een natuurlijk materiaal van een uitstekende kwaliteit. De specifieke look van het hout helpt om een sfeer van intimiteit in de ruimte te creëren. Geknipt voor een interieur waar er gewerkt wordt met een landelijke stijl of elementen van hout de boventoon voeren. Bovendien is dit handgemaakt product altijd van een hoge kwaliteit en milieubewust. Het natuurlijke materiaal is zowel geschikt voor binnen als voor buiten en kan, in tegenstelling tot wat men vaak denkt, in verschillende kleuren worden opgeleverd. Een bamboe rolgordijn is verkrijgbaar in diverse formaten en ten slotte ook gemakkelijk te monteren en op te rollen. Deze duurzame versie van een gewoon rolgordijn gaat gemakkelijk jaren mee en voegt bovendien een echte eye-catcher aan jouw interieur toe.

mei 3rd, 2018 by