Oude meubels een nieuw uiterlijk geven

Leren meubels gaan er al snel oud uit zien. Omdat leer snel kan beschadigen ontstaan er krassen en wordt het leer een grauwe kleur. Toch hoef je niet om de zoveel tijd een nieuwe leren bank te kopen. Leer is namelijk duur om te vervangen maar je kan leer weer flink opknappen. Net zoals met leren schoenen kan je een bank of een stoel bewerken met schoensmeer. Hierdoor zal het leer er weer een stuk gladder en netter uitzien.

Schoensmeer kan je niet oneindig lang gebruiken om je leren bank weer een nieuw uiterlijk te geven, maar het kan de duur van je bank wel flink verlangen. Mocht je niet meer tevreden zijn met het effect van de schoensmeer op het leer, dan kan je ook nog leerverf overwegen om een leren stoel verven. Het verven van leer kan je doen met indringverf zwart of een andere kleur. Zwart biedt meestal het beste resultaat en de meeste leren meubels zijn ook zwart. Leer verven is een uitstekende optie om je meubels een tweede leven in te blazen.

Met leerverf breng je als het ware een nieuwe laag aan over het huidige leer. De verf zal ervoor zorgen dat de grauwe plekken dus een nieuw laagje krijgen, en dat krassen en vage plekken verdwijnen. Het is bij het verven op een leren meubel van belang dat je het leer eerst goed schoonmaakt. Doe dit schoonmaken niet met een natte doek. Door het vocht zal de verf zich niet goed aan het leer hechten waardoor het heel snel weer zal gaan bladeren. Maak de bank schoon met een vet-, vocht- en stofvrije doek. Breng vervolgens een laag van de leerverf aan en laat deze goed drogen. Als je tevreden bent met het resultaat ben je klaar met de klus, maar vaak zal je niet direct resultaat zien na één verflaag. Laat de verf daarom eerst goed drogen, voordat je een tweede en derde laag aanbrengt.

mei 2nd, 2018 by