Meer geld overhouden

Geld besparen kan soms lastig zijn, zeker als je niet zo veel geld hebt om te besteden. Toch is het voor iedereen belangrijk om altijd een beetje geld achter de rug te hebben als er eens een keer een noodsituatie ontstaan. Door tijd te steken in het op orde brengen van geldzaken en te letten op kleine dingen kan je per maand een hoop geld besparen. In dit artikel helpen we je om meer geld te besparen. Hiervoor hebben we een paar handige trucs op een rijtje gezet.

Je kan heel makkelijk geld besparen door gewoon goed op je inkomsten en uitgaven te letten, maar zelfs dan blijft het soms lastig om iets niet te kopen. Hierbij kan je een aantal aamtregelen nemen om jezelf te helpen toch wat geld te sparen en besparen. Er zit namelijk verschil tussen sparen en besparen. Bij besparen geef je minder geld uit dan nodig is, bij sparen zet je gewoon geld opzij. Beide manier zorgen er in ieder geval voor dat je aan het einde van de maand nog wat geld achter de rug hebt.

Je kan flink geld besparen door van zorgverzekering te veranderen. Het is een kleine moeite, waarschijnlijk een halve dag, om te checken welke zorgverzekering je hebt, wat je daarvoor betaald, en waar je goedkoper uit kan zijn. Natuurlijk is het een fijn gevoel om goed verzekerd te zijn, maar 1/3 Nederlanders is oververzekerd. Dat wil zeggen dat ze veel meer verzekerd zijn dan eigenlijk nodig. Hierop kan je veel geld besparen.

Geef jezelf loon van je loon. Dit klinkt misschien raar, maar als je een deel van je echte loon wegzet dan kan je per maand flink sparen. Zorg ervoor dat je een schatting maakt van het loon dat je die maand zal ontvangen met behulp van een loonwijzer. Zo kan je via die loonberekening precies zien wat je gaat verdienen en als je vervolgens een schatting maakt van wat je uit gaat geven, dan geef je jezelf net iets minder loon dan dat. Zodat je nog creatiever nadenkt over je aankopen en nog meer geld bespaard.

mei 2nd, 2018 by