Koeien, sociale dieren

De meeste voorkomende huisdieren in Nederland zijn katten, honden en vissen. Toch zijn er nog andere dieren die vaker voorkomen in Nederland. Dat zijn namelijk dieren uit veeteelt. Hieronder vallen koeien, varkens, kippen en paarden. Deze dieren kom je ongelofelijk veel tegen in Nederland. In dit artikel gaan we het specifiek hebben over koeien omdat dit bijzondere dieren zijn.

Koeien komen veel voor in Nederland en als je door Nederland rijdt met de auto zal je ongelofelijk veel koeien tegenkomen. Koeien worden door een boer gehouden voor hun vlees en melk. Koeien leveren dus meerdere producten op en zijn daarom erg waardevol voor veel boeren. Varkens worden alleen gehouden voor hun vlees. Koeien en kippen geven echter twee inkomstbronnen aan. Kippen worden gehouden voor hun vlees en eieren en koeien voor hun melk en vlees.

Het is voor een koe belangrijk om gezond te zijn om te kunnen kalveren. Deze kalveren moeten ook in goede conditie zijn om later goed vlees op te kunnen leveren. Het is daarom voor een boer belangrijk om zijn koeien goed te verzorgen en ze alle benodigdheden hiervoor te geven.
Koeien zijn extreem sociale dieren en vinden het fijn om met elkaar in de weide te staan. Hier kunnen ze met elkaar spelen en elkaar schoonmaken. Omdat koeien graag schoon zijn houden ze elkaar schoon door elkaar te helpen met schoon likken. Als de koeien op stal staan zullen ze zichzelf schoon moeten houden en dat kan voor sommige een probleem zijn omdat ze niet overal bij kunnen. Bij de stal inrichting zal dan gedacht moeten worden aan een koeborstel, waarmee de koe zichzelf kan schoon houden in de stal.

Als de koeien in de lente weer naar buiten mogen zijn ze helemaal vrolijk omdat ze dan kunnen genieten van het vers gegroeide gras en omdat ze elkaar weer goed kunnen verzorgen.

mei 2nd, 2018 by