HSP en je leven oppakken

Hoog gevoeligheid, één op de vijf personen schijnt er last van te hebben. Voor sommige mensen voelt dit ook als een aandoening. Hun hele leven wordt er door aangetast. Het lastige gedeelte voor personen die hoog gevoelig zijn is dat andere mensen dit van de buitenkant niet kunnen zien. Het opmerken van hoog gevoeligheid kan lastig zijn en daarom is het omgaan met hsp nog moeilijker. Als je denkt dat je hoog gevoelig bent is het verstandig om een HSP test te doen. Hieruit kan blijken of je echt hoog gevoelig bent en als dat zo is kan je hulp worden aangeboden. Het is belangrijk om tijdig te weten of je hoog gevoelig bent want het kan je leven overnemen.

Zoals hierboven genoemd is het niet alleen lastig om erachter te komen of je daadwerkelijk last hebt van hoog gevoeligheid, iedereen is namelijk wel eens geïrriteerd, emotioneel of trekt zich ergens snel iets van aan. Toch kunnen dit kenmerken zijn van hoog gevoeligheid. Daarnaast is het voor hoog gevoelige personen lastig om begrip van de buitenwereld te krijgen. Van buitenaf kan je namelijk niet zien of een persoon hoog gevoelig is. Daarnaast als mensen weten dat je hoog gevoelig bent is hier meestal geen begrip voor. Omdat mensen niet snappen wat hoog gevoeligheid is, kan het lastig zijn hiermee om te gaan.

Het is in zulke situaties van uiterst belang om goed duidelijk te maken dat hoog gevoeligheid een aandoening is met verstrekkende gevolgen. Als je probeert uit te leggen voor hoog gevoeligheid zullen mensen begrip krijgen en inzien dat het belangrijk is om hiermee rekening te houden. Daarnaast is het wel belangrijk om je niet uit het veld te laten slaan bij elke tegenslag. Dit is lastig als hoog gevoelig persoon maar wel heel belangrijk. Verlies jezelf niet in tegenslagen, maar kom hier juist sterken van terug.

mei 2nd, 2018 by