Handige gadgets voor inparkeren

Parkeren, het is iets dat je dagelijkse minstens twee keer doet als je met de auto op pad gaat. Je parkeert de auto als je aangekomen bent op bestemming en als je naar huis gaat moet je de auto weer inparkeren. Uit onderzoek is gebleken dat 2/5 automobilisten wel eens schade heeft gereden tijdens het inparkeren. Dat is 40% van alle mensen die in auto’s rijden. Dat getal ligt ongelofelijk hoog. De laatste jaren zijn er twee gadgets op de markt gekomen die dit getal naar beneden proberen te krijgen. De twee gadgets waar we het in dit artikel over gaan hebben zijn de achteruitrijcamera set en de parkeersensoren set.

De achteruitrijcamera set is een set met een beeldscherm en een camera. De meeste van deze sets zijn verbonden via draden, maar er komen ook draadloze achteruitrijcamera’s op de markt die je nog makkelijker kan installeren. Een achteruitrijcamera zorgt ervoor dat je tijdens het inparkeren beeld krijgt van wat er achter de auto plaats vindt. Hierdoor kan je meer zien en zal je dus beter kunnen inparkeren. Je zal geen paaltjes of betonblokken meer over het hoofd zien waardoor je dus minder schade zal rijden. De aanschafprijs van een achteruitrijcamera set begint vanaf de €250. Na één keer schade rijden heb je het er dus al uit!

Een goedkoper alternatief voor een achteruitrijcamera zijn parkeersensoren. Dit zijn sensoren die een signaal afgeven als je dichter bij een object in de buurt komt. Meestal is dit een toon die steeds hoger en sneller zal gaan afspelen naarmate je dichterbij een object komt. Deze sensoren kan je verspreiden over de gehele voor- en achterbumper. Hierdoor heb je aan beide kanten van de auto een goede indicatie van de afstand tussen de auto en eventuele objecten. De prijs van zulke sensoren liggen een stuk lager dan de achteruitrijcamera’s, rond zon €100.

mei 2nd, 2018 by