Cloud Computing – Wat is dat eigenlijk?

Tegenwoordig zien en horen we overal wel iets over cloud computing. We horen over werken in de cloud, of gaan naar de cloud en zelfs dat cloud de toekomst van de technologie is. Maar wat is cloud computing?

Om cloud computing te begrijpen behoor je te weten dat dit het verlenen van diensten is. Deze diensten omvatten onder andere software en netwerkfuncties maar ook server- en opslagfunctionaliteiten. Dit wordt gerealiseerd middels het internet, in andere woorden; de cloud. Wanneer we spreken over cloud computing, dan gaat dit over een cloud server. Met cloud server bedoelen we een server die verbonden is met het internet. Dit is de plek waar gebruikers eenvoudig kunnen inloggen, zelfs op afstand. Met de technologie van cloud computing, is het eenvoudig om toegang te krijgen tot de bedrijfsgegevens ongeacht welke plaats. Gegevens kunnen eenvoudig worden opgevraagd met elke type toestel zoals een computer, een tablet en ook een smartphone.

De Voordelen van Cloud Computing

Er zijn verschillende voordelen van cloud diensten, die zijn immense populariteit verklaard. Dankzij cloud computing kunnen mensen werken overal ter wereld, hetzij van thuis uit hetzij op kantoor. Het is ook mogelijk om te werken terwijl men reist. Het is dankzij cloud computing dat iemand eenvoudig toegang kan krijgen tot hun desktop op om het even welk moment. Cloud computing heeft het mogelijk gemaakt dat mensen kunnen genieten van flexibele werkuren en dat zij kunnen werken vanuit thuis.

Voor wie gebruik maakt van cloud computing kan wel 20% tot 30% besparen op kosten. Het enige wat nodig is, is een internetverbinding. Bovendien kan iemand veel geld besparen op het onderhouden van IT-personeel en ook op softwarelicenties. Bedrijven die kiezen voor cloud computing hoeven ook geen grote investering maken.

Cloud computing is behoorlijk flexibel en zeer uitbreidbaar. Het kan eenvoudig worden aangepast volgens de behoeften en gebruiken van de onderneming. Het uitbreiden van de werkvloer wordt eenvoudiger. Het is een handige manier van werken. Het beste is dat uw kosten worden verminderd. U hoeft betaalt elke maand een vast bedrag.

Deze diensten zijn geheel veilig en betrouwbaar. Er is een volledige continuïteit in uw werk, als u kiest voor dit dubbel gelijnde en solide platform. The datacenter is behoorlijk veilig. Het is goed uitgerust met een groot vermogen, diefstal- en brandbeveiliging. U hoeft zich geen zorgen te maken als u computer crasht of er iets verloren gaat.

Cloud computer maakt het verschil!

april 23rd, 2018 by