Detachering- of uitzend bureau?

Wat is detacheren nou precies? Detacheren is het lenen van personeel, hierbij wordt geen uitzendbureau gebruikt maar een derde partij wiens diensten verleend worden aan jou bedrijf. Maar waarom zou je voor een gedetacheerd personeel kiezen, en niet voor een uitzendbureau of visa versa?

Net zoals een uitzendbureau, huur je een gedetacheerde in van een detacheringsbureau. Nadat je contact hebt opgenomen met het detacheringsbureau kunnen hun jou een gedetacheerde voorleggen die voor een langere tijd voor je bedrijf kan werken. Het verschil met het uitzendbureau is dat jij de opdrachtgever bent over het detacheringsbureau en hierdoor ook mensen binnenkrijgt. Het registreren van de uren, ook wel urenregistratie genoemd wordt ook afgehandeld door het detacheringsbureau. Hiernaast draagt het detacheringsbureau alle lasten en risico die meekomen met het uitzenden van werknemers.

Vooral door het feit dat het detacheringsbureau het risico van de werknemers op zich draagt, dit is niet zo bij een uitzendbureau, ligt de prijs ook een stuk hoger dan een werknemer van een uitzendbureau. Vanwege het feit dat het detacheringsbureau veel risico loopt moet hiervoor gecompenseerd worden, dit is de ultieme reden voor het verschil in loonhoeveelheid. Hiernaast werken detacheringsbureaus vaak via het internet, dit betekent dat bijna al hun klantcontact, zaken en contracten via de e-mail gaan. Vaak spreken we dan over contracten die je moet digitaal ondertekenen.

Voordelen die komen kijken bij het inhuren van een detacheringsbureau komen vooral neer op het feit dat je voor een lang termijn, hoogopgeleid personeel krijgt waarbij het risico van de werknemer op het detacheringsbureau blijft. Hiernaast kunnen de werknemers die je inhuurt al veel ervaring hebben opgedaan bij andere bedrijven waardoor ze nóg breder ingezet kunnen worden. Het tijdelijke aspect is ook een belangrijke factor, wanneer je bedrijf het niet zo goed doet kan je deze mensen altijd laten gaan aangezien je geen verplichtingen of een vast contract met hun hebt.

april 3rd, 2018 by