Tips voor een reis naar Zuid-Afrika

Een reis richting Zuid-Afrika is een reis om naar uit te kijken. In Afrika is veel te beleven en dat vraagt om enige voorbereiding. Een reis naar Zuid-Afrika is een reis om nooit te vergeten want het is een land waar je veel van het verleden zal meekrijgen. In dit artikel lees je een aantal tips en vragen waar veel reizigers over nadenken wanneer ze afreizen naar Zuid-Afrika.

Het weer in Zuid-Afrika
De seizoenen in Zuid-Afrika zijn precies omgedraaid met de seizoenen in Nederland. Als het hier winter is, is het daar juist zomer, is het hier zomer dan is het in Zuid-Afrika winter. Als je dus niet van de Nederlandse winter houdt, dan is het zeker een optie om in deze periode naar Zuid-Afrika af te reizen om hier de zomer mee te pikken. Het weer in Zuid-Afrika is dan op zijn best en een goede tijd om de kaapstreek te bezoeken

In de kaapstreek is het ook mogelijk om wild te spotten. Dit is iets dat je niet mag overslaan als je op reis gaat naar Afrika. Waarschijnlijk stond het ook al op je lijstje, maar je hoeft niet bang te zijn om dit te missen in de kaapstreek. Ook hier kun je die big 5 spotten.

Als je geheel Zuid-Afrika wilt ontdekken heb je zerk 4 weken nodig. Door het vele rondreizen ben je veel tijd kwijt, maar dat heb je wel nodig. Wil je dus het hele eiland bezichtigen dan is het zeker aan te raden om hiervoor 3-4 weken uit te trekken. Wil je alleen Kaapstad ontdekken of het Kruger park dan heb je aan 1 tot 2 weken wel genoeg.

Een vraag die het meest wordt gesteld is de vraag of het wel veilig is om door Zuid-Afrika te reizen. Natuurlijk kan er altijd iets onverwachts gebeuren, maar als je advies opvolgt van de reisgids zal je niets overkomen. De reisgidsen hebben ervaring in dit land en weten hoe ze moeten handelen in bepaalde situaties.
Voor ervaringen van andere mensen kijk je op shoestring ervaringen of kras reizen ervaringen.

maart 23rd, 2018 by