Je tuin versieren met een zelf gemaakte plantenbak

Verschillende planten en bloemen passen perfect in een planten bak. Sommige bloemen moeten zelfs in een plantenbak staan om tot hun recht te komen. Ook kunnen sommige kleine boompjes in een plantenbak worden geplaatst. In dit artikel lees je hoe je zelf een plantenbak kan maken. Dit is niet heel moeilijk en door het zelf te doen laat je je tuin weer helemaal stralen. Je kan plantenbakken van verschillende materialen maken, in dit artikel gaan we de plantenbak maken van hout.

Voordat we beginnen is het verstandig om de materialen in te kopen. Voor deze tuinbak heb je slechts enkele planken nodig en een boormachine, een aantal schroeven en spijkers.

Zaag alle planken op maat en zet ze in de beits. Dit zorgt ervoor dat het hout beter tegen weersomstandigheden kan. Je kan ook kiezen voor hout dat van zichzelf al tegen regen en kou kan, maar een laagje beits kan geen kwijt op wat voor hout dan ook.
Schuur het hout daarna ligt op (schuur de beits er niet vanaf) en zorg ervoor dat de plankjes er mooi egaal uit zien.
Leg de bodemplaat op de grond, en vouw hieromheen de planken. Zorg ervoor dat de planken op elkaar aansluiten en dat iedere plank aan de volgende wordt geschroefd met een aantal houtschroeven. Voor het beste resultaat kan je de gaten even voor boren, zo voorkom je dat het hout gaat splinteren.
Plaats de hoeksteunen in de hoeken van het vierkant en lijm en schroef deze ook vast. Nu kan je beginnen met het opstapelen van de overige hout plankjes tot bovenin de hoeksteunen. Zorg ervoor dat de plankjes even lang zijn voor een net resultaat. Wil je ween wat ruiger uiterlijk, dan kan je er voor kiezen om het ene plankje langer te laten dan de ander waardoor je een leuk en stoer effect creëert.

maart 23rd, 2018 by