Insteken of fileparkeren

Veel mensen hebben een hekel aan inparkeren. Het is een lastig karwei, zeker als je in een klein gaatje moet. Veel automobilisten rijden ook schade tijdens het inparkeren en proberen dit zo veel mogelijk te vermijden. Dit doen ze dan door de auto op een plek te zetten waar het heel gemakkelijk is om in te parkeren door bijvoorbeeld een plek op te zoeken waar nog geen andere auto’s staan. Er zijn natuurlijk verschillende vormen van inparkeren. De meeste voorkomende methodes van inparkeren zijn fileparkeren en insteken, maar wat is hier eigenlijke het verschil tussen en wat is de beste manier op in te parkeren. Inparkeren wordt trouwens wel steeds makkelijker gemaakt door achteruitrijcamera’s. Deze soort achteruitrijcamera geven de automobilist een beeld van wat er achter de auto gebeurt.

Wat is het verschil tussen fileparkeren en insteken?
Het verschil tussen fileparkeren en insteken is dat bij file parkeren de auto’s achter elkaar komen te staan en bij insteken komen de auto’s naast elkaar te staan. Beide vormen van inparkeren hebben zo hun voordelen en nadelen en zowel het insteken en het fileparkeren worden door veel mensen als lastig ervaren.
Bij insteken is het voor de meeste mensen het makkelijkst om vooruit in te parkeren. Hierbij kan je simpelweg je auto recht voor het vak zetten en rechtdoor rijden, of met een kleine simpele bocht de auto in het vak parkeren.
Bij fileparkeren is er vrijwel geen optie om vooruit in te parkeren. Dit moet altijd (om het goed te doen) met de achterkant van de auto als eerst gebeuren.
Het nadeel van vooruit insteken is dat je tijdens het uit parkeren totaal geen overzicht hebt over het verkeer dat zich op de weg bevindt. Daarom is het juist makkelijker om achteruit in te steken, omdat je dan een veiligere situatie creëert. Achteruit inparkeren is in beide gevallen dus beter en ook veiliger.

maart 23rd, 2018 by