Condos en onroerend goed kopen in Pattaya, Thailand

Om condos en onroerend goed in Thailand te kopen, gaat het om veel gecompliceerde processen. De procedure die u moet volgen, is afhankelijk van het type woning dat u in Thailand wilt kopen. Er zijn verschillende locaties en soorten woningen die u kunt kopen in Thailand als investering, waaronder huizen met twee verdiepingen, appartementen en grote condos. De beste en meest populaire locatie om onroerend goed te kopen is Pattaya. Buitenlanders in Thailand kunnen geen grond bezitten tenzij de helft van de vastgoedaandelen eigendom zijn van een Thaise vennootschap of wel een BV in het Nederlands. Dus als je grond wilt kopen moet je een opzetten anders kan het niet. Als je een Thaise echtgenoote hebt kan je makelijk grond kopen in haar naam xonder problemen. 
 
Een andere optie is land huren en dan een huis opbouwen. Volgens de wet van Thailand heeft een vreemdeling recht op het grondbezit gedurende een periode van 30 jaar te huren. Je hebt de mogelijkheid om het huur contract twee keer te vernieuwen. Dit betekent dat u 90 jaar eigenaar bent van het land.
 
Buitenlanders die meer dan 40 miljoen baht (1 miljoen Euro) voor meer dan vijf jaar hebben geïnvesteerd, hebben het recht om maximaal 1 Rai van het land te kopen voor residentiële doeleinden in Thailand. U moet goedkeuring van de Board of Investment (BOI) verkrijgen voordat u in het land investeert. Veel buitenlanders die alleen maar vakantie in Thailand willen doorbrengen en een huisje willen kopen, worden door deze wet tegengehouden en daarom geven ze er de voorkeur aan in om in flatgebouwen (condos) te investeren.
 
Voordat u een groot bedrag overmaakt voor onroerend goed in Thailand, is het belangrijk dat u rekening houdt met de mogelijke risico's. Het is het beste dat u de mening van een professionele makelaar zoekt bij het kopen van onroerend goed in Thailand.
 
Voor meer informatie over het kopen van condos en onroerend goed in Thailand ga naar deze website: Pattaya Condos of zie deze video over Pattaya Condos
 
 
maart 10th, 2018 by