Welke waist trainer past bij mij?

Vrouwen die een Waist trainer willen gaan gebruiken vragen zich vast af welke waist trainer het best is voor beginners. Het antwoord op die vraag hangt heel erg af van je doelen, je lichaamstype en hoeveel je zou willen uitgeven. Als kun je met een Waist trainer aanbieding altijd een koopje slaan natuurlijk. Allereerst is het belangrijk om te weten wat een waist trainer precies is. Daarvoor moeten we een stapje terug in de geschiedenis. Vroeger, in het Victoriaanse tijdperk, was er maar één soort heuptrainer en het heette het korset. Het traditionele korset van stalen botten en werd gebruikt om een kleine taille te bereiken door strak te spannen. Door een korset geleidelijk strakker en smallen te maken, zou jet het kraakbeen dat de ribben verbindt met het borstbeen opnieuw vormgeven zodat de ribben en organen herpositioneerd werden om een taps toelopende taille te creëren. Dit klinkt allemaal een beetje eng en gelukkig is dit ook niet de methode die gebruikt wordt in de 21e eeuw.

 

Over het algemeen is een ‘Faja’ het meest geschikt als instapmodel waist trainer volgens ons. Een faja is meestal gemaakt van een combinatie van latex en/of spandex die je lichaam comprimeert, maar ook mee kan bewegen, waardoor het minder beperkend is dan een korset. De voordelen van een faja tegenover een normaal korset is dan ook dat het comfortabeler is om te dragen door de flexibele stof. Ook kun je de faja makkelijk onder kleding verbergen en ziet het er glad uit onder kleding. Het nadeel van een faja tegenover een normaal korset is dat je mildere resultaten krijgt. Je krijgt nog steeds een paar centimeter reductie en als je extra vet op je buik draagt, zullen faja’s dit eraf ‘scheren’, maar het biedt niet de extreme zandlopervom die een korset wel kan bieden.

maart 8th, 2018 by