Vieze plekken in huis

Als je een beetje zorgvuldig met je huis omgaat, dan zal je huis er spik en span uitzien, maar toch zijn er enkele plekken in huis die viezer zijn dan je zelf denkt. Vandaag bespreken we enkele van die plekken waarvan je denkt dat ze schoon zijn, maar waar zich toch bacteriën ophopen.

 

Afstandsbediening

Iedereen zit aan de afstandsbediening en niet iedereen heeft compleet schone handen wanneer hij of zij de afstandsbediening gebruikt. Ook wordt de afstandsbediening niet vaak schoongemaakt, zelfs niet na een hele dag Netflixen als je ziek op de bank of in bed ligt. Dit zorgt ervoor dat de afstandsbediening van de televisie een van de smerigste objecten in huis is. Gebruik af een toe een desinfecterend doekje om de afstandsbediening schoon te maken en gebruik een wattenstaafje gedrenkt in ontsmettingsalcohol om tussen de knoppen te komen.

 

Voegen

Je badkamer ziet er hopelijk op het eerste gezicht schoon uit, maar als je goed kijkt naar de vloertegels voegen of de andere voegen badkamer dan zal je misschien schrikken. Je kunt deze het beste schoonmaken met een oude tandenborsten in combinatie met schoonmaakazijn. Om je badkamer en de voegen schoon te houden is ventilatie ook belangrijk. Probeer dus altijd met de deur of het raam open te douchen.

 

Handvatten en schakelaars

Bij handvatten en schakelaars moet je denken aan koelkastdeurgrepen, lichtschakelaars en natuurlijk de toiletspoelhandgreep. Je ziet ze gemakkelijk over het hoofd bij het schoonmaken, omdat ze zo klein zijn. De meeste mensen richten zich op de grote dingen zoals vloeren en werkbladen, aldus Debra Johnson, een trainingsspecialist bij Merry Maids. Je maakt ze makkelijk schoon met een microvezeldoek die is bevochtigd met je favoriete reinigingsproduct. Je hoeft niet grof te schrobben, alleen vegen met het doekje over de handvatten en schakelaars is al genoeg om ze schoon te krijgen.

maart 8th, 2018 by