Veiligheid op de trampoline

Nu steeds meer mensen trampolineparken kiezen voor een leuk dagje uit, wordt het voor springers steeds belangrijker om de juiste veiligheidstips te hebben om mogelijk vervelende ongelukken te voorkomen. Op die manier kan trampolinespringen een hobby zijn die je lichaam sterker maakt, zoals het hoort en blijft het tegelijkertijd een veilige vrijetijdsbesteding.

 

De meeste trampolineparken nemen al heel veel voorzorgsmaatregelen. Alle harde frames en veren zijn volledig bedekt met zachte kussens om verdwaalde springers op te vangen. Ook hebben veel parken strike veiligheidsmaatregels en monitoren ze om op te treden als redden, zodat ze er zeker van kunnen zijn dat iedereen springt zoals het hoort.

 

Daarnaast zijn er enkele elementaire springtips om in gedachten te houden. Als je deze tips opvolgt, minimaliseer je de kans op blessures en ander narigheid. Met de veiligheid van de trampoline draait het allemaal om de landing en de veiligste manier om te landen is door op beide voeten te landen. Als je op één voet landt, heb je veel meer kans op uitglijden of een heupblessure, omdat je lichaam niet goed uitgelijnd is en je niet zoveel stabiliserende krachten hebt.

 

De meest ernstige potentiële verwondingen zijn voor je nek en hoofd. Het is nooit een goed idee om ondersteboven te landen en een veilige springen vermijdt dit ten koste van alles. Als je ooit je controle verliest, moet je als eerste prioriteit ervoor zorgen dat je niet op je hoofd of nek landt.

 

Trampolineparken hebben genoeg trampolines voor iedereen. Je bent al met je vrienden, ze hoeven dus niet op exact dezelfde springmat trampoline te springen. Veel trampolineparken laten dit dan ook niet doe en de reden is dat met twee mensen de kans groter wordt om geblesseerd te raken. Stuiteren wordt onvoorspelbaar en de trampoline rand gaat je niet helpen als je vriend op je rug landt.

maart 8th, 2018 by