Tips om betere koffie te zetten

Veel mensen drinken in de ochtend een of meerdere koppen koffie om de dag te starten. Koffiezetten in de ochtend met Lavazza cups of koffie cups nespresso is net zo’n gewoonte geworden als je tandenpoetsen. Vandaag geven we enkele tips die jouw kleine geluksmomentje van de ochtend nóg beter maken, want met deze tips maak je nog lekkerdere koffie.

 

Bewaring

Heb je je koffie in de koelkast of vriezer bewaard? Haal het eruit! Koffie moet altijd worden bewaard in een ondoorzichtige, luchtdichte of keramische container. Hoewel het ook op een donkere koele plaats moet worden bewaard, zijn de koelkast en vriezer geen goede plek. De constante vries/ontdooi- of koel/opwarmcyclus die de koffie ervaart als je het uit de vriezer of koelkast haalt is funest voor je koffie. Dit veroorzaakt namelijk vochtophopingen in de verpakking waardoor de koffie wordt aangetast. Het bewaren van bonen in een keramische pot met een luchtdicht deksel op je aanrecht of in een kast doet het prima.

 

Pourover-opstelling

Als je echt de smaak van je bonen wilt optimaliseren, investeer dan in een pourover-opstelling. Het brouwen met een pourover-apparaat geeft je absolute controle over bijna elk aspect van het brouwproces. Het geeft je ook de mogelijkheid om te experimenteren met watertemperatuur, deeltjesgrootte en water-tot-koffie verhoudingen. Het met de hand zetten van uw ochtendkoffie zorgt ook voor een meer gelijkmatige extractie van oliën dan een automatisch koffiezetapparaat dat kan. Na het kopen van betere koffie is volledige controle over uw brouwproces de beste optie om uw vaardigheden naar een geheel nieuw niveau te tillen. Als je nog niet wilt beginnen aan het pouroversysteen, dan kun je je automatische koffiezetapparaat ook als geïmproviseerd pourover-apparaat gebruiken. Til het deksel op, plaats het filter op zijn plaats, giet het koffiedik in het filter en giet het water over het koffiedik. Het is niet ideaal, maar het werkt wel.

maart 8th, 2018 by