Merkwaardige wetten

Het familierecht Den Haag of het strafrecht Westland kan moeilijk te begrijpen zijn of zelfs oneerlijk lijken. Toch zit er een enorme logica achter de wetten die we in Nederland hanteren. Zeker als we het vergelijken met wetten in andere landen, lijkt Nederland een heel normaal land te zijn op juridisch gebied. Om die uitspraak kracht bij te zetten we in dit artikel enkele wetten op een rij die te gek voor woorden zijn, maar toch nog geldig zijn anno 2018.

 

In Wyoming in de Verenigde Staten is het verplicht dat voor elk gebouw van meer dan honderdduizend dollar (inclusief dus de meeste huizen) minstens één procent besteed wordt aan kunstwerken voor dat gebouw. Met wat simpele kunstwerken van de IKEA ga je het dus niet redden.

 

In West-Australië is het verboden om meer dan vijftig kilo aardappelen tegelijkertijd te hebben. Het heeft iets te maken met het beperken van de import met als gevolg dat de Potato Marketing Corporation het recht heeft om je auto te stoppen en ze zoeken naar aardappelen.

 

Slecht nieuws voor zwangere vrouwen, kleine kinderen en mensen die last hebben van maagklachten. In Zwitserland is het namelijk niet toegestaan om na tien uur ’s avonds het toilet door te spoelen, omdat dit als geluidsoverlast wordt beschouwd.

 

Ook in Schotland hebben ze een rare wet gerelateerd aan het toilet. Het land heeft namelijk een oude wet in de boeken staan, waarin staat dat als een vreemdeling op je deur klopt om het toilet te gebruiken, je hem of haar moet binnenlaten. De Schotten zijn ook bij wet verboden om ondergoed onder hun kilt te dragen (mochten ze die dragen). De boete die staat op het overtreden van deze wet is twee biertjes. Hoe ze checken of mensen zich aan de wet houden en hoe de inning van de boetes gebeurd is niet bekend.

maart 8th, 2018 by