Beter tennis leren spelen

Je hebt een paar dingen nodig om een echt goede tennisspeler te worden. Je hebt talent, goed materiaal en inzet nodig. Iedereen met geld kan de beste tennisschoenen heren of een goed tennisracket zoals de Head Graphene kopen, maar talent is juist weer aangeboren en daar doe je niets aan. Waar je wel wat aan kunt doen is de inzet die je toont om jezelf te verbeteren. Vandaar dat we vandaag drie tips geven die je tennisspel zullen verbeteren.

 

Zorg voor de juiste forehand grip

Het wordt vaak over het hoofd gezien, maar de manier waarop je een tennisracket vastpakt is een van de belangrijkste aspecten van het spel. De meerderheid van de spelers gebruikt een greep die bekend staat als ‘continentaal’. De eenvoudigste manier om deze grip te bereiken, is door simpelweg het racket op te pakken en vast te houden alsof je een hand schudt. De knokkel van je wijsvinger bevindt zich op de rechterbovenhoek van het racket. Voor grondslagen wordt de meest gebruikelijke grip ‘semi-westers’ genoemd. Verplaats eenvoudigweg je wijsvingerknokkel naar de rechterbenedenhoek van het racket. De meeste professionals gebruiken deze grip, omdat het een veel grotere hoeveelheid topspin op de bal geeft, waardoor meer kracht en controle wordt verkregen.

 

Houd je hoofd stil tijdens het tennissen

Als je merkt dat je ballen mist of niet goed raakt, zorg dan eerst dat je je hoofd niet optilt of beweegt, terwijl je de slag speelt. Volg de bal op je racket en houd je hoofd stil totdat het schot gespeeld is. Door ervoor te zorgen dat je dit doet, verbeter je je balans en de consistentie van je spel.

 

Wees niet te hard voor jezelf tijdens tenniswedstrijden

Het is heel gemakkelijk om kritisch te worden over je eigen missers, vooral als het een shot is dat je normaal gesproken redelijk gemakkelijk zou maken. Als je een eenvoudige bal mist, zeg dan tegen jezelf: “Ik doe dat niet nog een keer” en oefen de slag met de juiste beweging.

maart 8th, 2018 by