Na de zwangerschap

Een borstkolf is ongetwijfeld een van de beste voorzieningen om je kind nog meer van je borstvoeding te laten profiteren. Zeker tijdens de eerste levensmaanden is dit belangrijk maar niet altijd voor de hand liggend. Als je bijvoorbeeld een keer niet bij je baby bent, dan wil je hem natuurlijk nog altijd goede voeding geven.

Een kolfapparaat is in dat geval de oplossing. Wat de mogelijkheden precies zijn en welke voordelen deze bieden, zijn twee vragen die een duidelijk antwoord verdienen. Het volgende overzicht biedt dat dan ook!

Borstkolven voor elke voorkeur

Je kiest vanzelfsprekend helemaal zelf welk kolfapparaat je koopt, maar het is toch belangrijk te weten welke mogelijkheden ze zoal zijn. Het volgende overzicht helpt je daarbij:

Enkelzijdige borstkolven

Dergelijke borstkolven kunnen op slechts één borst gebruikt worden. Ze zijn wel iets lichter en handelbaarder, waardoor je ze dus ook gemakkelijker kan meenemen op reis.

Dubbelzijdige borstkolven

Deze borstkolven kunnen op twee borsten tegelijk gebruikt worden, waardoor je in minder tijd meer melk af kan kolven. Perfect voor moeders die alle of bijna alle borstvoeding af willen kolven.

Elektrische borstkolven

Als je het paraat liever voor je laat kolven, dan is een elektrisch toestel perfect. Hierdoor heb je nog altijd je handen vrij en kan je je baby toch van optimale borstvoeding voorzien. Vooral als je vaak weg bent is dit een goede optie.

Handkolven

Ten slotte zijn er ook manuele apparaten. Deze bedien je volledig zelf, waardoor je dus meer controle hebt op hoeveel je precies afkolft. Dergelijke systemen zijn vooral handig als je slechts af en toe borstvoeding moet afkolven.

Welke borstkolf je kiest, hangt dus volledig af van je voorkeur en persoonlijke situatie. Hoe dan ook is het onmisbaar voor moeders die hun baby de best mogelijke voeding willen geven!

februari 19th, 2018 by