Vissen vanuit de boot

Vissen is een van de populairste hobby’s in Nederland, zoveel is zeker. Natuurlijk is het zo dat men meer uit die hobby kan halen als men over degelijk materiaal beschikt. Vishengels en bijhorende zaken zijn lang niet meer wat ze vroeger geweest zijn – en bieden de hobbyist de kans nog meer van het vissen te genieten.

Een hengelhouder op de boot is het bewijs van die vooruitgang, en is een must voor elke hengelaar die de sport serieus neemt. Een dergelijke hengelhouder maakt vissen niet enkel eenvoudiger, maar ook aangenamer.

Wat is een hengelhouder voor op de boot?

De hengel vasthouden is waarschijnlijk het moeilijkste aspect van vissen. Veel mensen doen het verkeerd, of zelfs helemaal niet veilig. Daarbij vergt het erg veel energie, vooral als je vaak beet hebt.

Een hengelhouder voor op de boot neemt die belasting volledig weg, door de hengel muurvast te zetten. Merken zoals RAM bieden tal van verschillende hengelhouders aan, voor uiteenlopende hengels en voorkeuren. Allemaal bieden ze echter dezelfde voordelen:

Stabiliteit tijdens het vissen

De houder zorgt ervoor dat de hengel altijd vast blijft zitten, waardoor het eenvoudiger is om zware vissen te vangen én binnen te halen.

Veiligheid eerst

Doordat je de hengel niet meer zelf moet vasthouden, is vissen ook veel veiliger. Zo kan je je handen niet verwonden als de hengel eruit vliegt door het gewicht van een vis.

Eenvoudig te gebruiken

Ten slotte is een dergelijke hengel uiterst gemakkelijk te installeren op de rand van de boot en te gebruiken, zelfs voor beginnende vissers. Dat maakt de hobby natuurlijk nog veel aangenamer en veiliger. Een hengelhouder voor op de boot is kortom een volwaardige uitbreiding voor zij die nog meer willen halen uit hun favoriete hobby.

februari 6th, 2018 by