Planten voor in de tuin.

De helleborus.

De helleborus word ook wel de kerstroos of nieskruid genoemd. Doordat de helleborus een sterke plant is, is het een zeer geliefde vaste plant in de Nederlandse tuinen. In november bloeit de helleborus al met prachtige bloemen. De helleborus bloeit tot ongeveer maart. Er zijn ontzettend veel kleuren helleborus planten. De meest voorkomende kleuren zijn de wit, boterbloemgeel, lichtgroen, licht roze, lila, paars en zwart. De helleborus komt voort uit de boterbloemenfamilie. De helleborus is gevoelig voor bladziekten. Dit komt vooral voor in het najaar. Bladvlekkenziekte kun je gemakkelijk herkennen. De planten krijgen dan zwarte plekken op het blad. Je kunt het voorkomen en bestrijden door in het najaar het oude blad weg te knippen.

Dit verkleind te kans dat het nieuwe blad ook weer de ziekte over neemt. Het planten van een helleborus. De helleborus kun je perfect planten in november. Je kunt de helleborus overal in je tuin planten. De helleborus kan prima in de zon of halfschaduw groeien. De helleborus is een vaste plant en zal het volgende jaar opnieuw uitgroeien. Het beste is om de helleborus op een beschut plekje te planten of in ieder geval half beschut. De grond voor een helleborus moet humusrijk zijn en kalk bevatten. Doordat passiebloem een helleborus niet uitgroeit tot een mega plant is de helleborus ook zeer geschikt om in je voortuin te planten.

 

januari 8th, 2018 by