Printer repareren of nieuwe kopen?

Je hoeft de deur niet uit naar een copycenter om wat belangrijke papieren af te printen en als je ergens een leuke afbeelding ziet of iets om te onthouden? Even printen! Het is dan ook vervelend als jouw trouwe printer besluit om de geest te geven. De meeste mensen beslissen dan meteen om een nieuwe printer te kopen. Maar moet dat eigenlijk wel? Niet altijd!

Printer repareren

Een printer is al met al een behoorlijke investering als je zoekt naar kwaliteit. Het is dan ook doodzonde om al dat geld verloren te zien gaan door een klein mankement. Wist je overigens dat de meeste printers die kapot gaan relatief tot zeer simpel te herstellen zijn door het vervangen van één klein onderdeel? Een typisch probleem bij printers is bijvoorbeeld problemen met de optische lezer. Hiervoor een heel nieuw apparaat kopen terwijl het volstaat om deze te vervangen is toch gek? Een eerste grote voordeel is dan ook dat je heel wat geld kan besparen door te kiezen voor printer reparatie. Komt daar nog eens bij dat je door te kiezen voor reparatie kunt blijven werken met jouw oude, vertrouwde apparaat. Geen overbodige luxe als het gaat om technologisch geavanceerde apparaten zoals printers. 

Goed voor het milieu

Bovendien is kiezen voor printer reparatie boven de aankoop van een nieuw exemplaar goed voor het milieu. De grootste uitdaging voor het milieu is immers de groeiende berg hoogtechnologisch afval. Een nieuwe printer kopen zorgt ervoor dat jouw oude toestel bij deze berg afval belandt. Kiezen voor reparatie is op een eigen, bescheiden manier dan ook een steentje bijdragen voor het milieu. Ook interessant om te weten: als je problemen met jouw printer hebt volstaat het om online je printerstoring te melden via het formulier. Binnen de 24 uur komt de monteur bij je langs als de onderdelen die je nodig hebt voorradig zijn en is je printer weer klaar voor gebruik!

december 13th, 2017 by