De kracht van muziek

Er is bijna niets op aarde wat mensen zo verenigt als muziek. Of je nu zelf muziek maakt of er samen met anderen naar luistert: de muziek zorgt ervoor dat jullie samengebracht worden. De gitaar is tegenwoordig een van de meest populaire instrumenten. Gitaren werden al eeuwenlang gebruikt in allerlei verschillende vormen en uitvoeringen. Deze instrumenten werden pas echt onmisbaar met de opkomst van rock en pop. Tegenwoordig horen gitaren dus bij de standaard uitrusting van iedere professionele muzikant. Het is dus ook niet gek dat steeds meer mensen ervoor kiezen om zelf de gitaar te leren spelen.

De kwaliteit

De kwaliteit van instrumenten is allesbepalend voor hun geluid. Dat betekent dat het de moeite waard is om te investeren in een gitaar die gemaakt is van goede materialen. De gitaren met het beste geluid worden gemaakt van hoogwaardig hout en ook de kwaliteit van de snaren mag niet achterblijven. Dit zorgt er niet alleen voor dat het geluid van de gitaar van hoge kwaliteit is, maar verzekert je er ook van dat de gitaar jarenlang meegaat. Veel muzikanten kiezen er daarom voor om een handgemaakte gitaar aan te schaffen. Deze exemplaren worden namelijk door echte vakmensen vervaardigt, in tegenstelling tot goedkopere gitaren die massaal worden geproduceerd door machines.

Akoestisch of elektrisch? 

Een van de belangrijkste vragen waar je voor komt te staan tijdens het aanschaffen van een gitaar, is de vraag of je een akoestisch of elektrisch exemplaar wilt kopen. Beide soorten gitaren geven een totaal ander geluid. Sommige muzikanten houden van het akoestische geluid omdat het authentiek en puur natuur is. De klanken van de gitaar worden enkel gevormd door de snaren en het hout. In veel moderne muziek wordt er echter gebruik gemaakt van elektrische gitaren. Het geluid van deze gitaren is veel makkelijker aan te passen met verschillende accessoires, waardoor je een ontzettend divers instrument hebt.

november 20th, 2017 by