Soorten bomen

Verschillende soorten bomen.

Een boom kun je het hele jaar door planten. De makkelijkste en beste periode om een boom te planten is tussen 1 Oktober en 1 Juni. In deze periode worden ze met losse wortel of kluit geleverd en zullen ze makkelijker aanslaan. Je kunt een boom wel planten in de zomer, ze worden dan in pot geleverd, maar geef ze dan elke dag goed water. Met extreme temperaturen zelfs twee keer per dag om uitdroging te voorkomen.

Dakbomen zijn een natuurlijke overkapping. Een dakboom kan mooi dienen als parasol en is het hele jaar een mooie eyecatcher in je tuin. Een dakboom groeit van nature niet in deze vorm. Ze worden in dakvorm gekweekt. De dakplataan is een bekende dakboom maar er zijn nog meer soorten. Er is ook een groenblijvende dakboom. Dit betekend dat deze dakboom het hele jaar door groen is. Dakbomen zorgen voor veel schaduw in zomer door hun horizontale scherm. Om deze mooie vorm te behouden is het belangrijk ze elk jaar te snoeien. Als je het verwaarloosd zullen de takken weer in de natuurlijke vorm van een boom gaan groeien. Kijk goed hoe de dakboom is opgebouwd. De takken die zijn vastgebonden vormen de basis van de dakboom en vormen de hoofdtakken. De hoofdtakken moet je niet snoeien. Deze laat je altijd zoals ze zijn. De zijscheuten van de hoofdtakken die dien je te snoeien. Voor het snoeien van deze takken is het belangrijk dat je een scherpe snoeischaar.

Leibomen. Leibomen zie je steeds meer in de Nederlandse tuin. Een leiboom gaat in kijk in je tuin tegen en zorgt voor veel privacy in de zomer. Het is een soort van groene verhoging van je schutting. De leiboom is in vele verschillende breedtes en hoogtes te verkrijgen. Een leiboom is ook super geschikte voor kleine tuinen. Ze hebben maar weinig ruimte nodig. Een leiboom groeit van nature niet in deze vorm. Daarom is het belangrijk om het snoeien van de leiboom elk jaar te doen. Als je dit niet doet zal hij zijn leivorm kwijtraken en weer in de hoogte gaan groeien. Snoeien kan het beste in het voorjaar. Een leiboom kun je het hele jaar door planten in vorstvrije periodes. In de winterperiode van ongeveer Oktober tot Juni worden ze met losse wortel of kluit geleverd. In de zomer maanden worden ze in pot geleverd en zijn ze iets duurder. In de zomer worden ze in pot geleverd om het vocht langer bij de wortels te houden en om zo uitdroging tegen te gaan. Zorg in het begin voor voldoende water.

Kleine bomen. Een kleine boom voor in de voortuin of achtertuin. Super handig want je wilt daar geen grote boom. Elke boom is geschikt voor in een tuin. Er zijn van allerlei soorten. Op stam of een leiboom. Bomen die je privacy garanderen en bomen die jou tegen de zon beschermen. Bomen de veel kleur en sier aan je tuin geven. Belangrijk is als je geen grote, uit de kluiten gegroeide boom in je tuin wilt, dat je het op tijd en goed snoeit. Er zijn ook op groenblijvende kleine bomen. Dat houdt in dat de kleine boom het hele jaar door groen blijft.

november 11th, 2017 by