Opstaan was nog nooit zo makkelijk

Opstaan uit de zetel, een stoel of zelfs uit bed. Het is iets waar de meeste mensen nooit bij stilstaan dat dit niet voor iedereen een vanzelfsprekende handeling is. We leven in een land waar 80% van de volwassenen ooit wel eens te maken heeft met rugklachten. Meer dan 1 op 5 volwassenen heeft zelfs bijzonder regelmatig problemen met de rug. Bij ernstige rugklachten is opstaan uit een stoel een uitdaging en pijnvrij zitten dat misschien nog meer.

De sta-op stoel

Een sta-op stoel is een stoel die ervoor zorgt dat opstaan geen probleem niet is. Deze stoelen kunnen volledig naar wens worden ingericht en bieden een comfortabele zitervaring naar wens. Als je vaak last hebt van rugklachten is een dergelijke stoel op maat de ideale oplossing om de pijn tijdens het zitten te verlichten. Dat is immers de ironie van de rugklachten: door de rugklachten breng je heel wat tijd zittend door, maar zelfs zitten doet pijn. Een pijn die dankzij de sta-op stoel voltooid verleden tijd is net als de pijn bij het daadwerkelijk opstaan.

Hoe werkt het?

Een sta-op stoel is in essentie een stoel met een motor die de zitting omhoog doet komen. Door gebruik te maken van de bijbehorende afstandsbediening kantelt de stoel voorover en kom je vanzelf in een staande positie terecht. Volgens hetzelfde principe kan je overigens ook gemakkelijker gaan zitten. Kantel de stoel in zijn staande positie, plaats jouw lichaam ertegen en laat deze vervolgens weer zakken. Simpeler kan toch niet? Gemakkelijker door het leven gaan is één ding maar ook het oog wilt wat. Om die reden zijn sta-op stoelen in heel wat designs en bekledingsmaterialen te verkrijgen. Gezien de meeste stoelen ook gewoon op maat gemaakt worden heb je de volledige keuzevrijheid wat de stoelen betreft. Kies jij voor een leren stoel, eentje uit stof of toch nog een alternatief? Die keuze ligt bij jou!

oktober 11th, 2017 by