Waarop letten bij de aanschaf van een binnendeur?

Een binnendeur maakt ongetwijfeld deel uit van het interieur en het is dan ook belangrijk om je keuze juist af te stemmen op de situatie. Hoewel een binnendeur misschien een voor de hand liggende investering lijkt te zijn, komt er toch heel wat bij kijken – tenminste als je wil dat die deur goed bij de rest van de woning past.

Waar je precies op moet letten als je binnendeuren koopt en welke impact bepaalde factoren hebben op de uitstraling van de woning, zijn beide vragen die een duidelijk antwoord behoeven.

Belangrijke factoren bij de aanschaf van een binnendeur

Een binnendeur creëert in zekere zin de sfeer die rond de woning gecreëerd wordt. Enkele zaken waar je best op let als je een binnendeur wil aankopen:

1. De stijl van de deur

Het spreekt voor zich dat de binnendeur die je koopt goed bij de rest van het interieur moet passen. In een modern, strak en sober interieur is kiezen voor een klassieke binnendeur met veel versieringen en franjes misschien niet de beste optie! Ga dus op zoek naar een binnendeur die de sfeer in de kamer en de woning versterkt. Kies voor overeenstemmende kleuren, vormen en patronen.

2. Het formaat van de deur

Ook is natuurlijk het formaat van de binnendeur erg belangrijk. Als je een open atmosfeer wil creëren, dan kan je misschien kiezen voor een dubbele binnendeur met glas. Houd je het liever wat gezelliger en soberder, dan is een klassieke deur in natuurlijke materialen misschien beter. Het zal je verwonderen hoe groot de impact van het formaat van de binnendeur is op de sfeer en uitstraling die in de woning wordt gecreëerd. Overweeg dus goed alle opties om miskopen te vermijden en het beste uit je woning te halen.

september 21st, 2017 by