Waar moet je opletten bij het kopen van een vuurkorf?

In de zomer is niks fijner dan lange avonden buiten in de tuin zitten, en dit is nog fijner wanneer je warm blijft door een vuurkorf. Je wilt dus een vuurkorf kopen, maar waar moet je opletten bij het kopen van een vuurkorf?  

 

 

Het materiaal van de vuurkorf

Voor het vuurschaal kopen moet je zeker weten dat het materiaal veilig is, materiaal als staal en gietijzer is bestendig tot enorm hoge temperaturen. Vooral staal gaat lang mee, en deze vuurschaaf kun je ook in de winter en in de regen buiten laten staan. Andere soorten metalen, zoals normaal ijzer, kunnen ook, zolang er maar een beschermende coating op zit. Klei of terracotta is wat minder veilig en kan minder goed tegen extremer weer.  

 

Het ontwerp van de vuurkorf

Het ontwerp van de vuurkorf die je wilt kopen moet je er natuurlijk mooi uitzien, het is ten slotte ook een decoratiestuk in de tuin. Maar wat misschien nog veel belangrijker is, is dat hij stabiel gebouwd is. De vuurkorf moet het ten slotte het vuur kunnen tegenhouden en mag nooit omvallen. Voordat je een vuurschaal kopen gaat moet je hier dus goed na kijken.  

 

De veiligheidseisen

Vuurkorven moeten aan bepaalde veiligheidseisen voldoen, je moet dus controleren of de vuurkorf die jij op het oog hebt hieraan ook voldoet. Wanneer dit niet het geval is dan is het geen slim idee om er een vuurtje in te stoken, vraag dit als het nodig is na aan een medewerker van de winkel. Veiligheid gaat uiteindelijk boven alles. Wanneer je op deze eigenschappen let tijdens het aanschaffen van een vuurkorf dan komt alles goed en ben je er zeker van dat je met een mooie en een veilige vuurkorf eindigt. Die kan je dan gebruiken om jouw vrienden en jezelf nachten lang warm te houden onder het genot van een lekker glas wijn.

september 14th, 2017 by