Fietsendrager op trekhaak brengt u verder

U houdt van fietsen, maar u hebt de omgeving rondom uw huis wel een keer gezien? Dan is het tijd voor de aanschaf van een fietsendrager op trekhaak. U kunt dan eenvoudig uw fiets meenemen naar elke plek die u maar wenst. Want waarom zou u de mooie routes wat verder van huis niet ook verkennen?  

 

 

Bevestiging

Fietsendragers zijn er in vele soorten en maten. Zo is het mogelijk om fietsen op het dak van uw auto te vervoeren en kunt u fietsen op de achterklep van uw auto meenemen. Maar het meest bekend is de fietsendrager op trekhaak, waarbij u de drager op de kogel plaatst en snel op weg kunt.  

 

Beveiliging

Het mooie van de fietsendragers van tegenwoordig is dat ze extra beveiligd zijn tegen diefstal en ongevallen. Het is bij een fietsendrager op trekhaak altijd eenvoudig om de boel te vergrendelen. U hoeft dan onderweg niet bang te zijn dat de fietsendrager teveel beweegt en op die manier uw fiets beschadigt. Daarnaast bent u ervan verzekerd dat uw fietsen niet gestolen worden wanneer u onderweg eventjes niet in de buurt van uw auto bent. Wel zo prettig.  

 

Fietsen

Fietsendragers bestaan in verschillende varianten. Een fietsendrager op trekhaak kunt u bijvoorbeeld aanschaffen om één fiets te vervoeren, maar gaat u met het hele gezin op stap dan bestaat ook de mogelijkheid om tot maar liefst vier fietsen te vervoeren. Daarnaast moet u even goed kijken wat voor fietsen u wilt gaan vervoeren. Een mountainbike heeft bijvoorbeeld bredere banden dan een stadsfiets en een e-bike is weer veel zwaarder dan een sportieve fiets. Al deze aspecten spelen mee bij aanschaf van een fietsendrager voor op uw trekhaak.  

 

Materiaal

Tenslotte kunt u nog kijken naar het materiaal van uw toekomstige fietsendrager. Hoe meer staal erin is verwerkt, hoe zwaarder de drager in z’n geheel wordt. Vervoert u dan ook nog een e-bike, dan komt u al snel aan de maximale capaciteit van uw auto. Gelukkig bestaan er ook dragers met meer kunststof, zodat u toch de fiets van uw keuze mee kunt nemen.

september 14th, 2017 by