Kunststof dakkapel

Een kunststof dakkapel: duurzaam en stijlvol verbouwen!

Een dakkapel voegt ongetwijfeld heel wat toe aan de woning, zowel op het vlak van uitstraling als comfort en waarde. Steeds meer mensen kiezen voor een dakkapel uit kunststof in plaats van traditionele materialen en daar is dan ook een goede reden voor. Waarom je precies zou moeten kiezen voor een kunststof dakkapel, is een vraag die een duidelijk antwoord behoeft!

De vele voordelen van een kunststof dakkapel
Een kunststof dakkapel biedt enkele interessante voordelen in vergelijking met andere materialen zoals hout. Een overzicht:

 • Een kunststof dakkapel is heel erg sterk en vaak gaat zo'n type dan ook tot wel 50 jaar mee!
   
 • Een kunststof dakkapel is uiterst warmte-isolerend waardoor je op lange termijn heel wat energiekosten bespaart. Goed voor jezelf én voor het milieu!
   
 • Kunststof heeft weinig onderhoud nodig en dat biedt zowel voordelen op financieel als op praktisch vlak. Een houten dakkapel vereist veel meer onderhoud en vernieuwing en dat is geen eenvoudige (noch veilige) opdracht: je moet er immers het dak voor op én je betaalt vaak veel voor onderhoudsmiddelen.
   
 • Kunststof rot niet. Een dakkapel uit kunststof zal nooit last hebben van rottende stukken of beschimmelde delen, waardoor je het dus nooit meer opnieuw hoeft te schilderen. Hoewel je dat natuurlijk wel kan doen.
   
 • De kleur van een kunststof dakkapel kan altijd volledig naar wens worden aangepast!
september 13th, 2017 by