Bloedsomloop in de benen

Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met kwaaltjes. Zeker wanneer we een dagje ouder worden, kunnen er behoorlijk wat problemen ontstaan. Met de spieren en gewrichten bijvoorbeeld of met de botten. Daar zijn gelukkig allerlei handige methodes en middeltjes voor. Zo krijgen veel senioren op een gegeven moment ook last van een slechte bloedsomloop. Gelukkig zijn er oplossingen genoeg. Door even goed te zoeken en te kijken wat er voor jou persoonlijk geschikt is, kun je de meeste problemen namelijk snel en effectief oplossen.

Slechte bloedsomloop

Een slechte bloedsomloop kan voor veel problemen zorgen. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van vermoeide benen zonder dat je ze veel gebruikt hebt. Of de enkels en de voeten worden pijnlijk en zwellen op. Er zijn gelukkig oefeningen beschikbaar om dit te voorkomen én te verhelpen. Daarnaast kun je gebruik maken van steunsokken. Gebruik de juiste steunsokken die afgestemd zijn op jou persoonlijk en je klachten zullen direct verminderen! Overigens ontstaat een slechte bloedsomloop niet alleen door ouderdom of kwaaltjes die daarmee te maken. Ook wanneer je wat jonger bent, kun je er mee te maken krijgen. Wanneer je Trombose hebt bijvoorbeeld. In dat geval ontstaan er bloedstolsels in de bloedvaten waardoor de bloedsomloop ook erg belemmerd wordt.

Overleg met je arts

Er zijn namelijk verschillende soorten steunsokken beschikbaar. Zo is er onderscheid in drukklasse. Wanneer je de verkeerde drukklasse gebruikt, kan dat zelfs averechts werken. Het is dan ook belangrijk om dit te overleggen met je arts. Deze kan je precies vertellen welke drukklasse je nodig hebt op basis van je klachten en problemen. Ga daarom met klachten waar je de steunsokken voor nodig hebt altijd eerst langs een arts. Deze kan niet alleen goed naar de klachten kijken en je een advies geven, maar ook zeggen welke drukklasse je nodig hebt, zodat er niet nóg meer problemen ontstaan. Steunsokken worden trouwens ook veelvuldig gebruikt door mensen met andere klachten zoals oedeem of diabetes.

september 6th, 2017 by