Een eigen basketbalveldje

Als je van basketbal houdt dan is een eigen basketbalveldje hebben waarschijnlijk een droom die uitkomt. Natuurlijk is een basketbalveld niet zomaar iets dat je in één dag kunt opbouwen, en daarbij heb je bepaalde belangrijke onderdelen nodig die van goede kwaliteit zijn. Het volgende overzicht geeft je een goed beeld van wat dat precies inhoudt, en welke onderdelen allemaal nodig zijn om een leuk basketbalveldje te bouwen.

De juiste basketbalpaal of standaard kiezen

Een basketbalpaal- of standaard (ook wel een unit genoemd) is een onmisbaar onderdeel bij een basketbalveld. Een dergelijke paal wordt geleverd met bijhorend bord, ring en soms ook een voet die stabiliteit verzekert. De voet moet doorgaans gevuld worden met zand of water dus hoe groter deze is, hoe meer er in kan en hoe steviger de paal zal vaststaan.

Een basketbalstandaard is in veel gevallen verrijdbaar en verstelbaar in hoogte zodat er flexibel mee gespeeld kan worden. Daarbij kan de paal eenvoudig opgeborgen worden en is hij geschikt voor alle leeftijden. Elk model heeft natuurlijk unieke specificaties, dus daar goed op letten bij aankoop is belangrijk om geen miskoop te begaan.

Een basketbalbord

Als je niet de mogelijkheid hebt om een paal te plaatsen dan kan je ook kiezen voor een basketbalbord. Deze zijn meestal los verkrijgbaar en kunnen eenvoudig aan de garage of de muur opgehangen worden. Bij zo’n bord wordt meestal een basketbalring of net geleverd.

Het bord kan eenvoudig op de gewenste hoogte gehangen worden – de officiële ringhoogte is ongeveer 3 meter – zodat je kunt kiezen tussen een eenvoudig spelletje of een uitdagende wedstrijd. Bij het kiezen van een ring is het belangrijk om het gepaste formaat te kopen zodat alles in elkaar past en het bord optimaal gebruikt kan worden.

juli 11th, 2017 by