Voetbaldoeltjes voor in de tuin van voetballiefhebbers

Als je kind dol is op voetballen, dan kan je hem of haar geen groter plezier doen dan met een voetbaldoeltje in jullie tuin. Voor de tuin bedoelde voetbaldoeltjes hebben uiteraard een kleinere omvang dan de door voetbalclubs gebruikte doelen, maar ook onderling verschillen deze doeltjes volop. Waar moet je op letten bij het kiezen van een geschikt voetbaldoeltje voor jouw tuin?

Permanent in de tuin of niet?

Bij het kiezen van een geschikt voetbaldoeltje stel je jezelf allereerst de vraag of je het doeltje permanent in je tuin wil plaatsen of niet. De meeste voetbaldoeltjes zijn namelijk erg licht en vaak zelfs opvouwbaar, zodat je ze eenvoudig kan verplaatsen en opbergen in een garage of elders. Wil je toch liever een voetbaldoeltje dat permanent in de tuin staat, dan is het uiteraard van belang dat het doeltje goed past bij de rest van je tuin. Bijvoorbeeld een van hout gemaakt voetbaldoeltje is dan een goede optie.

Vele maten en kleuren

Voetbaldoeltjes verschillen niet alleen in materiaalsoort van elkaar, maar ook qua omvang en kleur heb je volop keuze. Zo zijn er doeltjes van minder dan een meter breed, maar ook doeltjes waarbij de afstand tussen de doelpalen bijna twee meter bedraagt. Typische kleuren voor een voetbaldoeltje zijn wit, zwart of zilver/grijs, maar er zijn ook blauwe of rode voetbaldoeltjes verkrijgbaar zodat je altijd voor een doeltje kan kiezen dat goed past bij jouw tuin.

Stevig of eenvoudig te transporteren

Sommige voetbaldoeltjes hebben dikke doelpalen waardoor zij erg stevig zijn en zodoende ook een harder schot op doel eenvoudig weerstaan. Andere doeltjes kennen dunnere palen waardoor zij minder stevig zijn, maar wel eenvoudiger zijn te verplaatsen. Dit is met name prettig wanneer je het doeltje ook wil meenemen naar bijvoorbeeld een strand of park.

maart 19th, 2017 by